Translate

пʼятницю, 15 липня 2016 р.

Спогади референта КПР з міжнародної співпраці та зв'язків з громадськістю у 2010 — 2012 рр.

« В 2010 році я , ст.пл. Микола Музала, V зголосився в Крайову Пластову Раду відповідальним за міжнародну співпрацю та зв'зки з громадськістю. Тут варто згадати , що за напрям 
«міжнародної співпраці» вперше був окремо закріплений  член КПР, а за зв'язки з громадськістю відповідальний був тільки в попередній каденції КПР. Проблема перша : обидва напрями є важливими для розвитку Пласту в Україні і охоплюють таку кількість напрямків роботи , що потребують окремих відповідальних діловодів , щоб якісно розвиватись. Фактично прогресу в обох напрямках вдалося досягнути винятково через те, що в КПСі все ж були і прес - секретар, і міжнародний секретар .
До початку загальні враження від роботи в КПР. Необхідно відзначити, що всі члени КПР розуміли, що необхідно радикально міняти принципи роботи цього органу в Палаті і це таки допомогло, як на мене, досягти якісних змін у роботі КПР : представники різних середовищ із своїми поглядами на майбутнє Пласту , але з бажанням досягнути результат, змогли, за деяким виключенням , конструктивно співпрацювати і в більшості досягнути компромісних рішень, які навіть не потребували підрахунку голосів під час голосувань, оскільки приймалися одноголосно . Переформатування діяльності 
КПР / КПС в роботу по програмах за напрямками значно структурувало роботу крайового проводу — всі члени КПР й КПС чітко розуміли , що ми плануємо, що повинні робити і яких результатів повинні досягнути в кінці року. Співпраці також сприяло те, що 8 стратегічних цілей , визначених 
ХІІ Крайовим Пластовим З'їздом 
2010 р., були поділені між напрямами діяльності й кожне член КПР та КПС розумів, за яку ціль він відповідає. Якщо в наступній каденції вдасться остаточно залучити до такої схеми роботи округи і станиці, то результат не змусить себе чекати. Проте, позитивних результатів досягалось і в проектах , які були суміжними між декількома напрямками діяльності КПР та КПС , наприклад, проект щодо розвитку ромського скавтинґу втілювався міжнародним секретарем Пласту та відповідальним за внутрішньоорганізаційний розвиток.
Восени 2011 р., коли до кінця каденції залишилось ще півтерміну, голова КПР пл. сен. Ігор Фіглюс , ПБ відрікся від посади за сімейними обставинами. Фактично в процесі відзначення 100 - річчя Пласту ми опинилися в нетиповій ситуації, яка могла завдати значної шкоди Пласту в Україні. Оскільки проводити Крайовий Пластовий З'їзд в переддень ЮМПЗ - 2012 та інших забав й імпрез було б марнотратно , КПР вирішила продовжувати працю , поділивши обов'язки голови КПР між трьома його заступниками за напрямками. З огляду на 1,5 роки такої роботи можу відзначити, що це рішення було правильним — за виключенням формування бюджету на 2012 р., це не призвело до жодних напружень в роботі КПР . У мене, як формального співголови Пласту не виникало додаткових обов'язків.
Щодо загальної співпраці КПР та КПС, можна з впевненістю стверджувати, що КПР / КПС працювали як єдина команда крайового проводу — це ще раз доводить істину, що протистояння багатьох останніх років було лише людським фактором, а не проблемою структури керівних органів Пласту в Україні.
В свої діяльності я намагався якнайменше втручатися в операційну діяльність міжнародного секретаря та прес - секретаря, оскільки вважаю, що член КПР, як волонтер, не має достатньо часу, щоб визначити платному працівнику , який цілий робочий день працює, що саме і як саме він повинен робити щодня — це принесе значно більше проблем ніж користі ».

Немає коментарів:

Дописати коментар